af Klaus Lindholm.

Der har været vinterbadet ved Tirsbæk Strand i hvert fald tilbage i 1980’erne. Vinterbaderforeningen Morgenrøden er stiftet 12. marts 2017. Men allerede i 2003 gik en flok mænd og kvinder sammen om at bade om vinteren i Vejle Fjord.

Man mødtes under primitive former ved Tirsbæk Strand, hvor man badede fra enten stranden eller badebroen og håbede, at ens tøj ikke blæste væk fra krogene på det daværende bådophalerskab ude på brohovedet.

Senere lykkedes det at få tildelt bade- og klubhusfaciliteter i den gamle teglværksbygning, der i en årrække har været hjemsted for undervisning af børn i sejlsport.

I alle årene har initiativtagerne arbejdet på at få sauna, omklædning, toilet og badefaciliteter stillet op tæt på stranden, og i 2016 lykkedes det endelig at få politikerne i byrådet med på ideen, så man fra sæsonstarten i oktober 2017 har stået med et anlæg, der matcher nogle af de bedste vinterbaderanlæg i landet.

Anlægget er bygget af Vejle Kommune med en egenbetaling fra Vinterbaderforeningen Morgenrøden. Skov- og Naturstyrelsens tilladelse forudsætter, at de fire separate huse hvert år stilles op den 1. oktober og tages ned igen det følgende år den 1. maj.