Suppe, Sang og Samvær onsdag den 15. januar 2020

Hør en af aftenens sange (varer 1 minut)


Invitation til foreningsarrangement onsdag den 15. januar 2020 kl. 19.00 – 21.00.
 
Temaet for denne sæsons foreningsaften er ”Suppe – sang og samvær.” Arrangementet finder sted i Det røde Hus i forlængelse af den ugentlige saunagusaften. Arrangementet starter med fællesspisning.
 
Bestyrelsen vil gerne opfordre medlemmer, som på den ene eller anden måde kunne tænke sig at bidrage med forskellige indslag i løbet af aftenen om at melde sig med en kort beskrivelse via               
Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den..
Man kan også bare melde sig med et indslag i løbet af aftenen. Indslaget kunne være at spille et stykke musik, læse et digt, fortælle en historie eller en god oplevelse. Eller noget helt andet.
 
Bestyrelsen sørger for øvrige sange, som kan synges i løbet af aftenen.
Der kan max. deltage 50 personer, og arrangementet er gratis.
 
Tilmelding via Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. senest onsdag den 8. januar 2020 og sker ”efter først til mølle princippet.” Du modtager en mail med bekræftelse på, at du er tilmeldt. Hvis du ikke modtager denne mail, er du på ventelisten.
 
Venlig hilsen
 
Bestyrelsen.


Hyggelig foreningsaften. Varm velkomst fra formanden. Så en klassisk dansk sang - netop: "Den danske sang...".

Klaus (Lindholm) holdt derefter et spændende foredrag om Tirsbæks historie. Hovedvægten var nok lagt på at fortælle om de ganske mange spøgelser, der findes i området. Så der er nok at se efter, når man er omkring Tirsbæk - måske bedst ved midnatstid en fuldmåneaften. Vi mødtes jo tidligt - allerede kl 20 i klubhuset. Og det er åbenbart for tidligt for det spøgelse, der findes her. Vi så det i hvert fald ikke. Klaus fortalte om en tidligere forvalter, der kunne forvandle sig til et dyr - f.eks. til en hare. Men der bliver jo også skudt efter harer... Det var ikke så godt for forvalteren. Beretningen om den hovedløse hest på stranden virkede da også ganske sandsynligt. Ganske som den hvide dame eller rådyr-spøgelser på Tirsbæks slots gange.
Det fortælles også, at H. C. Andersen blev dybt skuffet over ikke at se spøgelser, da han overnattede på Tirsbæk slot i 1830. Han var dengang kun 25 år og havde knap fået noget udgivet endnu. Så det var også lidt specielt, at han blev budt indenfor som totalt ukendt. Spøgelser kan åbenbart også være hensynsfulde. De undgik sikkert H.C. Andersen, fordi de kendte hans frygt for ildebrande og overnaturlige kræfter...
Et godt supplement til denne beretning var Klaus's "Morgenrødens aftensang "

Et medlem læste en (sagde han) ko-dyl skolestil - om ko i alle mulige perspektiver. De fleste dansklærere ville sikkert give topkarakter for en sådan ko-ordineret flid og sproglig ko-rrekthed.

Danji redegjorde for kompleksiteten i at modtage pakker. Det er bestemt ikke ligetil. Meget sværere end at bringe pakker ud. I dette tilfælde kom der noget meget positivt ud af det - en bog om vinterbadning til udlån blandt foreningens medlemmer.

Suppen var noget helt specielt - dejlig varm og fyldig. Kogt siden middagstid. Transporteret i bagagerum i små biler op og ned af Bredballes mest stejle bakker - uden at der blev spildt noget. Det var mindst en lige så stor bedrift, som at lave selve den lækre suppe.Klik her  for at se opskriften i større format.